Мета.сторија

СОС: Нерегистрирана NGO, GONGO или PONGO?

15 февруари, 2017 - 9:32 (META)  Скопје „Стоп операција Сорос“ (СОС), претставена на јавноста на 17 јануари годинава, чии единствени декларирани припадници засега се историчарот Никола Србов, кој честопати гостува во неколку медиуми како „политички аналитичар“, и новинарите Цветин Чилиманов и Ненад Мирчевски, во медиумите доби различни…

Март, април, мај или јуни: Кога точно им истекува мандатот на Јанева и на СЈО?

14 јануари, 2017 - 9:06 (META)  Скопје Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева и нејзиниот тим имаат уште околу шест месеци (значи до 4 јуни, односно 30 јуни!) за отворање истраги и за поднесување обвиненија за случаите што се поврзани и кои произлегуваат од „бомбите“ на СДСМ, односно…