Мета.Избор

Малтретирањето на дипломатите е редовна разузнавачка забава од Москва до Македонија

1 јануари, 2017 - 11:01 (META)  Вашингтон/Скопје Дипломатите на САД, персоналот во амбасадите и нивните семејства во Москва и во уште неколку други европски држави изминатиов период биле цел на малтретирања и на заплашувања, како дел од организирана кампања, оркестрирана и систематски спроведувана од руските разузнавачки и…

Спасов, Стамов, Јовановиќ, Урко, Зекиров – сообраќајките и бегањето како неславна навика

1 ноември, 2016 - 10:17 (META)  Скопје Дополнителниот заменик-министер за труд и социјална политика, Диме Спасов, не е единствениот функционер од редовите на владејачката ВМРО-ДПМНЕ што учествувал во сообраќајна несреќа и побегнал од местото на настанот. Претходно, вакво поведение манифестираа двајца градоначалници на владејачката партија, кои, како…