Македонија

Од фотографијата на Ѓилас во Скопје, „Пинк“ направи политичка ујдурма

20 февруари, 2019 - 15:51 (META)  Скопје Во напис на својата информативна веб-страница, српската телевизија „Пинк“ пишувајќи за посетата на претседателот на српската партија Сојуз за Србија, Драган Ѓилас премина од информирање во коментирање и на пласирање претпоставки. Под насловот „Еве со кого лидерот на СЗС се…

„Зелениот покрив“ на ГТЦ е премалку зелено решение, велат урбанистите и граѓаните

20 февруари, 2019 - 15:59 (META)  Скопје Понуденото решение за покривот на Градскиот трговски центар не е она што јавноста го очекуваше и не може да се нарече „зелен покрив“, се најчестите реакции на јавноста откако градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, заедно со градоначалникот на Општина Центар,…