ќе мора да одат на обука што трае 20 часа за упатствата и протоколите за медицина

Обука за лекарите кои праќаат многу пациенти на томографија

Лекарите што упатиле премногу пациенти на компјутерска томографија или на магнентна резонанца, а по снимањето излегло дека тие немаат болест или повреда, ќе мора...

Ќе се гради пат Кавадарци – Прилеп

Денеска, претставници и проектанти од Агенцијата за патишта во салата на општина Кавадарци имаа средба со граѓаните што имаат свое земјиште и се засегнати...

Тодоров одобри да се направи нова обдукција на телото на Дениса

Институтот за судска медицина добил овластување од министерот за здравство, Никола Тодоров, да направи обдукција и ДНК-анализа на телото на Дениса Маркоска. Директорот на Институтот,...

Опозицијата не се враќа во Собранието

Опозицијата не се враќа во Собранието, одлучија на денешната средба лидерите на опозицискиот блок, Зоран Заев, Тито Петоквски и Андреј Жерновски. Тројцата лидери се...
Декларацијата била усогласувана околу два месеци со консултација и соработка на повеќе медиуми и невладини организации

Потпишана Декларација за остварување на уставно загарантираната слобода на медиуми

Новинари, уредници и невладини организации ја потпишаа Декларацијата за промовирање принципиелни ставови за остварување на уставно и законски гарантираната слобода на медиумите во Република...
Капацитетот на градинката е за 50 деца

Отворена градинка во Кривогаштани

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, во Кривогаштани, заедно со градоначалникот Тони Заткоски, ја пушти во употреба новата и прва градинка во...
Демонстрација на најсовремените технологии за процесирање на композитни материјали и производство на композитни делови

Прилеп, домаќин на светската автомобилска и авионска индустрија

Институтот за современи композити и роботика Прилеп (СКР), од 4 до 6 ноември e домаќин на вториот меѓународен семинар на тема „Автоматизација во композитното...
Како дел од иницијативата беа донирани 120 системи капка-по-капка

Проектот на УСАИД за експанзија на мали бизниси забележа рекордни приноси на пченка

Петнаесетте производители на пченка од регионот, кои годинава првпат наводнуваа со системи „капка по капка“ донирани од УСАИД, успеаја да ги зголемат своите приноси...

Посмртно слово за мерната станица „Битола-2“

Мерната станица „Битола-2“ е новиот споменик на екологијата во Битола. Откако 800 дена не работи и не го мери аерозагадувањето во градот, Здружението на...

Ќе се гради затвор само за педофили?

Затвор во кој казна ќе издржуваат само педофили најверојатно ќе се гради во Македонија. Ова засега е само идеја која се разгледува, но директорката...

НАЈНОВИ

ВИСТИНОМЕР СТОРИЈА

БАЛКАН