Македонија

Утре прва расправа и гласање за (не)доверба за владата на Зоран Заев

9 април, 2018 - 22:46 (META)  Скопје Собранието на својата веб-страница го објави барањето на ВМРО-ДПМНЕ за гласање на доверба на Владата, а собранискиот спикер, Талат Џафери, потврди дека расправата ќе се одржи утре. „Единствени проекти коишто ги спроведе Владата на СДСМ и ДУИ во изминатиов период…

Во собраниска процедура се законските измени за преземање на медицински сестри во ЈЗУ

13 ноември, 2018 - 15:20 (META)  Скопје Министерството за здравство информира дека измените на Законот за здравствена заштита за преземање во јавно здравство, на медицинските сестри кои претходно работеле во приватни здравствени установи, основани под закуп во здравствените домови, заради затворање на приватни здравствени установи ПЗУ и…

Видеа