Македонија

Заради интегритетот на судиите, извештајот за АКМИС-от ќе се разгледува зад затворени врати

14 март, 2018 - 11:03 (META)  Скопје Членовите на Судскиот совет на предлог на претсeдателот Зоран Караџовски ја исклучија јавноста кога ќе се расправа за извештајот за АКМИС-от со местење предмети. Според Караџовски, со тоа ќе се зачувал интегритетот на судиите бидејќи ќе се споменувале со име…

Пo Сашо Василевски и пратеникот Љубен Aрнаудов излегува од куќен притвор

16 октомври, 2018 - 15:00 (META)  Скопје Апелацискиот суд Скопје го прифати барањето на пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Љубен Aрнаудов, со гаранција да се брани од слобода, однoсно да му се укиине мерката притвор. Тој е еден од пратениците кои обвинителството ги товари за упадот и насилствата во…

Видеа