Македонија

Анѓушев: Странските компани кај нас купуваат само еден отсто од репро-материјалите

21 февруари, 2018 - 14:45 (META)  Скопје Странските компании во Македонија набавуваат само еден процент од потребните репро-материјали од македонски компании, истакна денеска вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев. Тој додаде дека потребно е таа соработка да се зголеми, за бенефитите да ги почувствува македонската економија. –…

АВМУ: Анкети ќе се објавуваат до понеделник, 24 септември, а молк од петок, 28 септември

21 септември, 2018 - 12:42 (META)  Скопје Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ги потсетува радиодифузерите дека резултати од испитувања на јавното мислење во врска со референдумот може да се објавуваат најдоцна пет дена пред датумот одреден за гласањето. Оттаму, резултати од анкети на јавното мислење…

Видеа