Македонија

ВМРО-ДПМНЕ и партиите на Албанците не коментираат за „Илинденска Македонија“

18 мај, 2018 - 10:28 (META)  Скопје ВМРО-ДПМНЕ нема информации околу процесот што го води Владата и несериозно е сега да лицитира, вели директорот на Центарот за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ, Иво Котевски, во изјава за „Порталб“. Вчеравечер и денеска многу медиуми, повикувајќи се на дипломатски извори,…

На расправата во Собранието, прифатени осум амандмани на предлог-законот за личен доход

11 декември, 2018 - 13:50 (META)  Скопје Владата го прифати барањето на повеќе од 80 граѓански организации надоместоците на трошоци за настани од здруженија на граѓани да не се даночат, без разлика колку ќе траат. Зголемен е и износот за платената пракса кој е ослободен од оданочување,…

Видеа