Македонија

Притвор од 30 дена за советникот на градоначалникот на Шуто Оризари

1 март, 2018 - 10:19 (META)  Скопје Oсновното јавно обвинителство (OJO) Скопје соопшти дека јавен обвинител донел наредба за спроведување истражна постапка против советникот на градоначалникот на Општина Шуто Оризари поради примање мито и побарал да му се изрече притвор. Како што објавија медиумите, станува збор за…

ИКТ компаниите бараат подобрување на даночната регулатива

26 септември, 2018 - 9:48 (META)  Скопје Претставниците на проектот на УСАИД „Партнерство за подобра бизнис регулатива“ одржаа форум за подобрување на бизнис-климата во Македонија преку поттикнување на општествени и економски промени. Целта на форумот беше да се презентираат и дискутираат теми поврзани со даночната регулатива, даночната…

Видеа