Македонија

Захариева: Не беше лесно, но донесовме одлука добра за целиот регион

27 јуни, 2018 - 7:45 (META)  Луксембург Прв пат по 2015 година Советот на ЕУ синоќа донесе одлуки за проширување, кои значат огромен чекор за европската перспектива на Македонија и Албанија, изјави бугарската вицепремиерка и министер за надворешни работи, Екатерина Захариева, по состанокот во Луксембург на кој…

Градот ќе ги ослободи заробените дрвjа, медиумите помогнаа во нивното спасување

22 јануари, 2019 - 14:14 (META)  Скопје Град Скопје почна со процесот на ослободување на околу 1.000 дрвjа кои се наоѓаат на приближно 500 локации во градот кои поради непрописно изведените градежни активности се наоѓаат заробени во бетон, асфалт или железни решетки кои го попречуваат нивниот раст,…

Видеа