Македонија

Трајчевски: Порталите нема потреба да се регулираат, туку само да се регистрираат

22 декември, 2017 - 15:15 (META)  Скопје Невозможно е регулирање на интернет порталите, порача Зоран Трајчевски, директорот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (ААВМУ) на денешниот јавен состанок на кој ги презентираше активностите за четвртото тромесечје со фокус на медиумскиот мониторинг за локалните избори. –…

Форум за справување со дезинформации денеска ќе се одржи во Велес

19 јуни, 2018 - 7:56 (META)  Велес Денеска во Велес ќе се одржи Форум за јавни политики на тема „Справување со дезинформациите – комбиниран пристап на властите, граѓанското општество и медиумите за долгорочни решенија“, во големата сала на Општина Велес со почеток во 10 часот. „На Форумот,…

Видеа