Македонија

Заев: Никој нема да биде изземен од одговорноста за корупција

9 декември, 2017 - 12:08 (META)  Скопје Во неговото обраќање по повод Меѓународниот ден за борба против корупцијата, премиерот Зоран Заев порача дека коруптивното дејствување е сериозна закана за економскиот и за севкупниот развој на Македонија. Тој порача дека борбата со ова зло е обврска што ја…

Хаки Азири рече дека притисок му вршел Љупчо Тодоровски – Радникот

23 мај, 2018 - 14:43 (META)  Скопје Обвинетиот Хаки Азири во продолжението на судењето за „Монструм“, откако специјалната обвинителка Фатиме Фетаи на својот телефон му покажа фотографија од поранешниот директор на Бирото за јавна безбедност, Љупчо Тодоровски – Радникот, рече дека тоа е инспекторот што му вршел…

Видеа