Македонија

Османи: Овие шест недели ќе ја решат судбината на следните шест месеци

24 ноември, 2017 - 12:16 (META)  Скопје Со локалните избори и со позитивниот извештај на ОБСЕ/ОДИХР, го крунисавме поглавјето „3“ од планот „3-6-9“ и сега почнуваме ново поглавје кое е особено важно, изјави денеска вицепремиерот за европски прашања, Бујар Османи. – Следните шест недели, на некој начин,…

Исплатени 104,7 милиони денари субвенции за грозје

24 април, 2018 - 8:52 (META)  Скопје Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој исплати 104,7 милиони денари субвенции за грозје, информираат од Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ). „Исплатата е за дополнителната субвенција од два денари за килограм грозје предадено во домашни винарски…

Видеа