Македонија

Демонстрантите ги спуштаа панталоните и ги покажуваа гениталиите, сведочи советничка за „Шамарите“

6 јуни, 2018 - 9:22 (META)  Скопје На денешното рочиште за судењето за предметот на СЈО, „Шамарите“ во Општина Центар, сведочи Цветанка Симоновска, поранешна советничка на коалицијата предводена од СДСМ во Општина Центар.
Таа се присетуваше на 7 и 10 јуни, деновите кога имаше немири во и…

Секретаријатот на Антикорупциска чека вработувања и просторија за донирана ИТ опрема

12 декември, 2018 - 15:51 (META)  Скопје Стручната служба на Државната комисија за спречување на корупцијата функционира со помалку од половина од потребниот кадар, а нема ниту просторија, ниту кадар за да ја стави во функција донацијата од ИТ опрема и софтвер вредни 600.000 евра, велат вработените…

Видеа