Македонија

Тевдовски: Подготвени се законски измени за намалување на царинските глоби

11 април, 2018 - 13:21 (META)  Скопје Релаксирање на казнената политика и намалување на казните кај Царината, најави министерот за финансии Драган Тевдовски на одбележувањето на Денот на Царинската управа. – Во координација со Царинската управа се изврши сеопфатна анализа на казнената политика и се изготвија предлози…

Заев: Денеска е историски ден, заедно испишавме историја

19 октомври, 2018 - 22:09 (META)  Скопје Денеска е историски ден, заедно испишавме историја рече премиерот Зоран Заев во Собранието, по гласањето за пристапување кон уставни измени произлезени од Договорот од Преспа. Тој им се заблагодари на сите пратеници, посебно на тие од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата, бидејќи…

Видеа