Македонија

ЕУ го одобри инвестицискиот грант од 70 милиони евра за инфраструктурни проекти

13 декември, 2017 - 16:25 (META)  Скопје Претставници на Секретаријатот за европски прашања и Министерство за финансии учествуваа на управувачкиот комитет на Инструментот за инвестициска рамка за Западен Балкан (WBIF), на кој беа распределени, 100 милиони евра како инвестициски грантови кои се неповратна помош од Европската Унија…

Каменос: Нема да има решение за името, не прифаќам име со терминот Македонија

22 мај, 2018 - 14:57 (META)  Атина Грчкиот министер за одбрана и коалициски партнер во владата, Панос Каменос, вели дека решение за името нема да се најде. Лидерот на Независни Грци во интервју за радиото „Алфа989“ уште еднаш ја повтори позицијата дека неговата партија нема да гласа…

Видеа