Македонија

Димитров – Тилерсон: Огромна е нашата посветеност да станеме дел од НАТО

30 ноември, 2017 - 9:03 (META)  Вашингтон Шефот на македонската дипломатија, Никола Димитров, вчера во Стејт департментот се сретнал со државниот секретар на САД, Рекс Тилерсон, со кој разговарал за актуелните политички состојби во Република Македонија и во регионот и го запознал со актуелностите во процесот на…

Стејт департментот виде потчинети медиуми, напади врз новинари и недоверба на јавноста

23 април, 2018 - 9:47 (META)  Скопје Бројни проблеми со закани и напади со новинари, медиуми потчинети на политиката и економските интереси и недоверба на јавноста во медиумите се дел од крупните проблеми што ги нотира извештајот за состојбата со човековите права за 2017 година за Македонија,…

Видеа