Македонија

СДСМ им платил половина милион евра на пет телевизии за изборно рекламирање

1 ноември, 2017 - 13:48 (META)  Скопје За платената политичка програма на националните телевизии за двата круга на локалните избори, СДСМ потрошил 500.455 евра, информираат од партијата. Од нив, на „Телевизија 24“ СДСМ ѝ исплатил вкупно 73.602 евра за 13,8 часа платена политичка програма, на „Канал 5“…

Поевтин роаминг кон ЕУ не значи целосно бесплатен роаминг, вели Манчевски

23 февруари, 2018 - 14:50 (META)  Скопје Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, на Саемот за мобилна технологија во Барселона ќе има средби поврзани со Дигиталниот самит во Скопје во април. На Дигиталниот самит, една од најавените теми ќе биде и дискусијата за поевтин роаминг…

Видеа