Македонија

Томан до Груби: Вратите на ЕУ се отворени, останува да ги испорачате реформите

12 декември, 2017 - 8:54 (META)  Скопје Треба да се искористи моментумот на поддршка од страна на институциите на Европската Унија во однос на интеграцијата на земјите од Западен Балкан, вратата е отворена, останува на земјите-аспиранти да ги испорачаат бараните реформи, истакнал амбасадорот на Чешката Република во…

Бејли, Герет, Пломп, Османи и граѓани собираа ѓубре на кејот на Вардар

26 април, 2018 - 14:17 (META)  Скопје Холандскиот амбасадор Ваутер Пломп, амбасадорот на Велика Британија Чарлс Герет и американскиот амбасадор Џес Бејли, заедно со вицепремиерот Бујар Османи денеска на кејот на Вардар зад Луна паркот го чистеа расфрланиот смет во еко акцијата, која трета година по ред…

Видеа