Македонија

Превозниците од Заев ќе бараат осигурување, лиценци и регулирано работно време

9 јуни, 2017 - 9:58 (META)  Скопје Превозниците веќе доставиле барања за средба со претставници на новата влада, односно со премиерот, министерот за транспорт и врски и министерот за финансии, вели за „Мета“, Билјана Муратовска од Здружението на превозници „Макам-транс“. Таа вели дека од нив ќе побараат…

ЕВН од утре ќе ги усогласува броилата во домаќинствата за да се воведе евтина струја

24 септември, 2017 - 14:46 (META)  Охрид ЕВН од утре ќе почне со усогласување на броилата, за домаќинствата од 1 октомври да добијат евтина струја. Претседателот на управниот одбор на ЕВН, Штефан Петер, информираше дека тоа ќе се прави постепено. Усогласувањето на броилата ќе почне како резултат…

Видеа