Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Управниот суд подлегна на притисоците од СДС и од СЈО

24 октомври, 2017 - 10:44 (META)  Скопје Управниот суд подлегна под систематскиот притисок од СДС и од Специјалното јавно обвинителство и не дозволи прегласување во ниту едно избирачко место, реагираат од ВМРО-ДПМНЕ на одлуките на Управниот суд за тужбите што партијата ги поднесе во врска со одбиените…

Владата го стега ременот, наскоро одлука дали ќе се гради нов Клинички центар

23 јануари, 2018 - 20:59 (META)  Скопје На денешната седница, Владата, меѓу големиот број мерки, донела одлука за поригорозни мерки за да се подобри ефикасноста на контролата на трошењето на јавните финансии. Исто така, донесена е и програмата за нејзината работа во оваа година, како и заклучок…

Видеа