Македонија

Закажани седници на пет собраниски комисии

20 јуни, 2017 - 8:31 (META)  Скопје Во Собранието денеска закажани се седници на Комисијата за транспорт, врски и екологија, Комисијата за финансирање и буџет, Комисијата за труд и социјална политика, Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците и на Комисијата за надворешна политика. Комисијата за…

Груевски од амбасадорите и од ОДИХР побарал услови за фер избори

19 септември, 2017 - 19:09 (META)  Скопје На средба со амбасадорите на земји членки на ЕУ во Македонија и со претставници на ОБСЕ/ОДИХР, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, и членови на извршниот комитет на партијата, побарале „Владата активно да се ангажира за создавање демократски амбиент за одржување…

Видеа