Македонија

Александар Димитриевски ја доби првата награда од ЕУ за истражувачко новинарство

26 мај, 2017 - 11:34 (META)  Скопје Александар Димитриевски за сторијата „Субвенции за растително и сточарско производство“, објавена на „Призма“ ја доби првата награда за истражувачко новинарство за 2016 година која ја доделува Делегацијата на Европската Унија. Втората награда ја доби Зоран Јовановски за сторијата „Пеплишта на…

Груевски: Економијата стагнира, нема нови инвестиции и градежни активности

19 август, 2017 - 15:35 (META)  Дебар Економијата стагнира, нема нови инвестиции, запрена е изградбата на автопатиштата и има силен пад на градежништвото, оцени денеска лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски при посетата на Реканскиот регион. – Изградбата на патот помеѓу Кичево и Струга е речиси целосно запрена…

Видеа