Македонија

Груевски – Лопатка: ВМРО-ДПМНЕ низ законска дебата ги искажува ставовите во парламентот

26 април, 2017 - 18:29 (META)  Виена Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, во Виена се сретнал со шефот на парламентарната група на владејачката партија и поранешен секретар во министерството за надворешни работи на Австрија, Рајнхолд Лопатка. На средбата Груевски го запознал соговорникот со актуелната политичка состојба, со…

Техничката влада на Димитриев се спрема за издавање на нова еврообврзница оваа есен

26 април, 2017 - 18:05 (META)  Лондон Актуелната власт размислува и презема подготвителни активности за издавање на нова еврообврзница во четвртиот квартал од годинава, за да ги отплати долговите кои достасуваат за наплата идната година, извести деловниот информативен сервис „Интелињус“ (Intellinews), повикувајќи се на извори од австриската…