Култура

Изложба на Ферди Булут и на Дарко Талески во Прилеп

14 септември, 2017 - 9:04 (META)  Прилеп Во ликовната галерија на Центарот за култура „Марко Цепенков“, утре, во 19 часот, ќе биде отворена изложбата „Дел од мене“ од уметниците Ферди Булут и Дарко Талески од Прилеп. Изложбата е дел од  манифестацијата „Нов културен бран“ што ја реализира…

Комисиите ќе ги прегледуваат одбиените апликации од конкурсот на Министерството за култура

11 февруари, 2019 - 10:18 (META)  Скопје По бранот критики изминатата седмица за одлуките по годишните конкурси на Министерството за култура врвни институции, фестивали, уметници да не добијат воопшто пари или да добијат многу помалку од потребните, денеска треба да почнат со работа комисии во министерството што…

Видеа