Култура

Влатко Стефановски и Амет Шериф ќе ја добијат државната награда „11 Октомври“

26 септември, 2017 - 11:21 (META)  Скопје Познатиот музичар Влатко Стефановски и историчарот Амет Шериф се добитниците на годинешната награда  „11 Октомври“, соопшти Министерство за култура. Влатко Стефановски, еден од основачите на „Леб и сол“ и поранешен државен уметник, е добитник на наградата „11 Октомври“ за животно…

Комисиите ќе ги прегледуваат одбиените апликации од конкурсот на Министерството за култура

11 февруари, 2019 - 10:18 (META)  Скопје По бранот критики изминатата седмица за одлуките по годишните конкурси на Министерството за култура врвни институции, фестивали, уметници да не добијат воопшто пари или да добијат многу помалку од потребните, денеска треба да почнат со работа комисии во министерството што…

Видеа