Култура

СДСМ: Музеј на Македонија најдобро говори за односот на ВМРО-ДПМНЕ кон институциите

15 јуни, 2017 - 11:52 (META)  Скопје „Состојбата со Музејот на Македонија, објект од историско и културно значење за граѓаните на Македонија, кој е целосно запуштен и руиниран, со урнати плафони и со мувлосани ѕидови, најдобро говори за тоа во каква состојба ВМРО-ДПМНЕ ги остави институциите и…

С.А.Р.С – главни ѕвезди на фестивалот „Битола Отворен град 2018“

21 јуни, 2018 - 10:16 (META)  Битола Главни ѕвезди на фестивалот „Битола Отворен град 2018” се култниот белградски алтернативен рок бенд “С.А.Р.С”. На големиот музички концерт ќе настапат и бендовите „THE PRODIGY live tribute band“ од Белград и „FUNK SHUI” од Скопје, соопштува организаторот, Младински културен центар…

Видеа