Култура

Децата со попреченост се креативни, покажа проектот „Креираме заедно“

14 мај, 2017 - 14:25 (META)  Тетово Фотографии и видеозаписи изработени од ученици со и без попреченост денеска беа преставени пред тетовската публика во Центарот за култура „Иљо Антески – Смок“ во Тетово, во рамки на проектот „Креираме заедно“. – Станува збор за фотографии и за видеозаписи…

Нова едиција на „Бајки од Македонија“ која содржи уште 48 нови приказни

18 мај, 2018 - 12:38 (META)  Скопје Движењето за поддршка на креативноста Иво Лауренчиќ „Браво Сине!“ и издавачката куќа „Арс ламина“ најавија нова едиција на „Бајки од Македонија“. Книгата „Бајки од Македонија за цела година” содржи 52 бајки од народното творештво, во прилагодена јазична форма и со…

Видеа