Култура

Се преуредува Куќата на Робевци во Охрид

23 април, 2017 - 9:29 (META)  Охрид Националната установа Завод за заштита на спомениците и музеј – Охрид работи паралелно на три значајни проекти: конзервација на фасади на неколку објекти во Охрид и во Струга, заштита и конзервација на фрескоживописот од црквата „Свети Ѓорѓи“ во Струга, а…

Поништен конкурсот за откуп на класични композиции за 2017 година

29 март, 2018 - 14:54 (META)  Скопје Министерството за култура соопшти дека конкурсот за откуп на класични композиции за 2017 година, објавен на 6 април минатата година, се поништува поради административни пропусти во неговото спроведување. Конкурсот ќе биде повторен. Министерството ќе поведе соодветни дисциплински постапки за службите…

Видеа