Култура

Фестивал на новиот германски филм во Прилеп

10 октомври, 2017 - 8:09 (META)  Прилеп Од 12 до 14 октомври во киното „Мис Стон“ во Прилеп ќе се одржи Фестивал на новиот германски филм, во соорганизација на Центарот за култура „Марко Цепенков“ и на Амбасадата на Германија. Свеченото отворање е в четврток, во 20 часот,…

Промовирана книгата „Дневникот на една планинарка“ од Калина Велевска

12 февруари, 2019 - 8:36 (META)  Скопје Книгата „Дневникот на една планинарка“ од Калина Велевска, која загинаа со Александар Миновски, лани на Кајмакчалан синоќа беше промовирана во бифето во Младинскиот културен центар (МКЦ). Собраните средства од продажбата на книгата, ќе бидат дадени за зголемена безбедност на планинарите…

Видеа