Култура

Изложба за Борис Чипан, основоположник на заштитата на македонското градителско наследство

30 март, 2017 - 9:05 (META)  Скопје „По трагите на еден модернист“ е насловот на изложбата за познатиот македонски архитект Борис Чипан, по потекло од Охрид. Вечерва во 20 часот, во  Музеј на град Скопје, изложбата ќе ја отвори проф. д-р Минас Бакалчев, декан на Архитектонски факултет…

Новиот правопис бесплатно достапен за симнување

7 декември, 2017 - 15:17 (META)  Скопје На свеченост по повод патрониот празник на Националната и универзитетска библиотека „Свети Климент Охридски“ во Скопје, денеска беше промовирана новата веб-страница www.pravopis.mk на која која бесплатно може да се чита или да се симне второто издание на најновиот „Правопис на…

Видеа