Култура

Високи поетски признанија за Шипинкаровски, Петрески и за Мундишевска-Велјановска

25 март, 2017 - 16:06 (META)  Струга Струшкиот поет Петко Шипинкаровски е добитник на Висока награда и на диплома од прв степен за песните „Езеро“, „Мочуриште“ и „Плагијат“, како и на наградата „Јубилејна грамота“ за учество на десеттиот Меѓународен славјански конкурс за преводи во поезијата (2016, 2017).…

Свечено врачени наградите „13 Ноември“ за 2017 година

14 ноември, 2017 - 10:37 (META)  Скопје Синоќа, во Македонската опера и балет, се одржа свеченоста по повод одбележување на 13 Ноември – Денот на ослободувањето на Скопје, на која градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, на годинешните добитници им ги врачи наградите „13 Ноември“ за 2017…

Видеа