Култура

Битолскиот музеј ќе ги заѕидува капиите на битолската тврдина Џепане

13 февруари, 2017 - 13:20 (META)  Битола Завод и музеј Битола ќе ги заѕидува капиите на познатата битолска тврдина Џепане, додека не се најдат средства за негова санација и заштита. Ваквиот потег е со цел да се заштити објектот од понатамошни кражби и уништување на имотот. Директорот…

Дарко Лешоски се повлече од раководството на Струшки вечери на поезијата

16 август, 2017 - 8:34 (META)  Струга Дарко Лешоски, младиот поет кој ја разбранува културната и пошироката јавност во изминативе денови откако беше назначен за претседател на Управниот одбор на Струшките вечери на поезијата, објави дека ќе се повлече од функцијата. Одлуката тој ја соопшти во интервју

Видеа