Култура

Мандолинскиот оркестар на МКЦ Скопје со концерт одбележува 35-годишен јубилеј

27 април, 2017 - 10:09 (META)  Скопје Мандолинскиот оркестар на Младинскиот културен центар (МКЦ) од Скопје, под диригентската палка на Ванчо Јовчев, вечерва, во 20 часот, во салата „25 Мај“ на МКЦ, со свечен концерт ќе го одбележи својот 35-годишен јубилеј. Влезот е бесплатен. Членовите на оркестарот…

Поништен конкурсот за откуп на класични композиции за 2017 година

29 март, 2018 - 14:54 (META)  Скопје Министерството за култура соопшти дека конкурсот за откуп на класични композиции за 2017 година, објавен на 6 април минатата година, се поништува поради административни пропусти во неговото спроведување. Конкурсот ќе биде повторен. Министерството ќе поведе соодветни дисциплински постапки за службите…

Видеа