Култура

Млади балкански дизајнери со изложба во Скопје

10 ноември, 2016 - 11:30 (META)  Скопје Една од најзначајните изложби „Млади балкански дизајнери“ (Young Balkan Designers) која го обединува секторот за дизјан од регионот, ќе биде повторно претставена за време на одржувањето на „Скопска недела на дизајнот“ (Skopje Design Week) од 23 до 27 ноември во…

Мујо Бучпапај, Жарко Милениќ и Панде Манојлов – добитници на наградата „Струшко слово“

24 април, 2017 - 9:23 (META)  Струга Современиот албански поет, есеист и критичар Мујо Бучпапај, босанско-херцеговачкиот книжевник, поет, есеист, преведувач и критичар Жарко Милениќ и македонскиот публицист, поет, преведувач и литературен критичар Панде Манојлов, се годинашните добитници на меѓународната награда „Струшко слово“ за 2017 година, што ја…

Видеа