Култура

Македонскиот автор Шипинкаровски награден на фестивал во Хрватска

20 ноември, 2016 - 17:01 (META)  Охрид Македонскиот автор Петко Шипинкаровски ја доби главната меѓународна награда на фестивалот „Денови на пријателите на книгата“, кој денеска заврши во Ријека, Хрватска. Наградата, во Градското собрание на Ријека, му беше врачена за придонесот во културата и за меѓународната соработка, додека…

На Скопскиот филмски фестивал, денеска работилница за анимиран филм

27 април, 2017 - 9:39 (META)  Скопје Во рамките на годинешната програма на Скопскиот филмски фестивал, денеска Берин Тузлиќ, уметник од Сараево, ќе одржи работилница за анимиран филм. Работилницата ќе се одвива во Кинотека на Македонија, со почеток во 12 часот. Берин Тузлиќ е мултимедијален уметник од…

Видеа