Култура

Кривична пријава за ексдиректорката на Агенцијата за филм за серијата „Македонија“

6 декември, 2017 - 12:11 (META)  Скопје До Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција, денеска Управата за финансиска полиција поднела кривична пријава за поранешната директорка на Агенцијата за филм, Мими Ѓорѓоска-Илиевска. Ја товари за злоупотреба на службената положба и овластување преку исплаќање повеќе од…

Кривична пријава за ексдиректорката на Агенцијата за филм за серијата „Македонија“

6 декември, 2017 - 12:11 (META)  Скопје До Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција, денеска Управата за финансиска полиција поднела кривична пријава за поранешната директорка на Агенцијата за филм, Мими Ѓорѓоска-Илиевска. Ја товари за злоупотреба на службената положба и овластување преку исплаќање повеќе од…

Видеа