Култура

Високи поетски признанија за Шипинкаровски, Петрески и за Мундишевска-Велјановска

25 март, 2017 - 16:06 (META)  Струга Струшкиот поет Петко Шипинкаровски е добитник на Висока награда и на диплома од прв степен за песните „Езеро“, „Мочуриште“ и „Плагијат“, како и на наградата „Јубилејна грамота“ за учество на десеттиот Меѓународен славјански конкурс за преводи во поезијата (2016, 2017).…

Вечерва премиера на мјузиклот „Тајно моја“, посветен на Тоше Проески

24 март, 2017 - 19:43 (META)  Скопје Мјузиклот „Тајно моја“ посветен на Тоше Проески вечерва премиерно ќе биде изведен во Македонската опера и балет. Мјузиклот е базиран на голем број музички хитови на Тоше Проески, како „Тајно моја“, „Немаш ни благодарам“, „Игри без граници“, „Полско цвеќе“, „Усни…