Хроника

Срби и Македонци во Чешка одгледувале марихуана вредна два милиона евра

18 јули, 2017 - 13:06 (META)  Прага Во голема рација во Прага и во централниот дел на Чешка се уапсени 16 луѓе, најголем дел Срби и Македонци, кои направиле 11 модерни плантажи на марихуана во затворени простории. Чешката полиција во акцијата запленила повеќе од 7.000 стебла марихуана,…

Раководството и сопственикот на Фабрика за кабли Неготино добија кривични пријави

14 јануари, 2018 - 13:45 (META)  Неготино Полициската станица Неготино поднела кривична пријава против Г.Х. (47),генерален директор на АД „ФКН“ (Фабрика за кабли Неготино), против Ј.Ј. (37) претседателот  на одборот на директори на АД „ФКН“, против двајца членови на одборот на директори на АД „ФКН“, сите од…

Видеа