Главна секција

Еден, два, три, десет или сто предлози за нов спикер на утрешната седница на Собранието

26 март, 2017 - 10:08 (META)  Скопје Парламентарните политички партии утре, по три месеци пауза и преговори, ќе ја продолжат конститутивната седница на Собранието, која почна на 30 декември минатата година, а беше прекината затоа што партиите немаа договорено парламентарно мнозинство и не можеа да изберат претседател…

Вајгл демантира дека пренесол нешто што Груевски му го кажал

25 март, 2017 - 13:56 (META)  Брисел Известувачот за Република Македонија во Европскиот парламент, Иво Вајгл, денеска во изјава за државната новинска агенција МИА демантира дека тој за некој медиум изјавил нешто во врска со претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, и дека пренесувал нешто што Груевски му…