Економија

Министерство за финансии: Јавниот долг се намалува, враќаме стари кредити

8 август, 2018 - 10:55 (META)  Скопје Заклучно со 2016 година, јавниот долг учествуваше со 48,5 поценти од домашниот-бруто-производ (БДП) или 4,7 милијади евра, а на крајот на 2017 година вкупниот јавен долг е намален на 47,2 проценти од БДП. Ова денеска го одговори заменик-министерката за финансии,…

Тевдовски: Успешно се реализираат мерките од Програмата за економски реформи

21 февруари, 2019 - 12:23 (META)  Скопје Министерството за финансии ќе продолжи да го зајакнува управувањето со јавните финансии, да ја подобрува фискалната дисциплина и транспарентноста во трошењето на јавните пари, истакна Министерот за финансии Драган Тевдовски на средбата со мисијата на Европската комисија за оцена на…

Видеа