Економија

Обновливите извори на енергија го победија јагленот во Германија

11 јули, 2018 - 11:56 (META)  Берлин Во првото полугодие на годинава, Германија добила повеќе струја од обновливите извори на енергија, отколку од јагленот, соопшти германската Асоцијација за енергија и вода. Со тоа Германија и официјално влегува во иднината. Иако досега производената струја од хидроелектрани, соларни електрани…

Рекорд: Mилион туристи лани во Македонија

16 јануари, 2019 - 14:27 (META)  Скопје Првпат од 1990 година, лани Македонија угостила повеќе од еден милион туристи. Податоците покажуваат дека само во првите 11 месеци од минатата година вкупниот број на туристи (и странски и домашни) изнесува еден милион и 79 илјади, што е повеќе…

Видеа