Економија

Министерство за финансии: Јавниот долг се намалува, враќаме стари кредити

8 август, 2018 - 10:55 (META)  Скопје Заклучно со 2016 година, јавниот долг учествуваше со 48,5 поценти од домашниот-бруто-производ (БДП) или 4,7 милијади евра, а на крајот на 2017 година вкупниот јавен долг е намален на 47,2 проценти од БДП. Ова денеска го одговори заменик-министерката за финансии,…

Прометот во индустријата лани зголемен за 12,5 проценти во однос на 2017 година

15 февруари, 2019 - 12:58 (META)  Скопје Прометот во индустријата лани е зголемен за 12,5 проценти во однос на 2017 година, објави Државниот завод за статистика. Во истиот период прометот во индустријата на домашниот пазар за истиот период бележи зголемување за 1,4 проценти, а на странски пазари…

Видеа