Економија

Ѓорчев: Да се укине акцизата, цените на дизел горивата се зголемиja за 40 отсто

28 мај, 2018 - 13:31 (META)  Скопје Инфлацијата тропа на врата, гледаме дека секој ден се зголемуваат цените на бензините и на дизелот, а од друга страна имаме ситуација во која што се зголеми акцизата од 3,5 денари од страна на оваа влада на Зоран Заев и…

Вработените во МЖ „Транспорт“ бараат плата до четврток

20 ноември, 2018 - 10:53 (META)  Скопје Независниот синдикат на машиновозачите и железничарите на Македонија, Синдикалната организација на вработените на подружница влеча на возови, Синдикалната организација СММ и Синдикалната организација на МЖ „Транспорт“ АД Скопје се приклучуваат кон најавата за прекин на работните обврски, доколку не се…

Видеа