Економија

Народна банка ги претстави првите полимерни банкноти, кои од 15 мај влегуваат во оптек

23 април, 2018 - 9:16 (META)  Скопје Народна банка го претстави сликовниот приказ на првите полимерни банкноти на Македонија, кои на 15 мај влегуваат во оптек, а се во апоенска вредност од 10 и 50 денари. „Основната разлика помеѓу овие и книжните банкноти од истата апоенска вредност…

СОЗР го пoвика менаџментот на „Македонско село“ да информира за одлуката за затворањето

17 октомври, 2018 - 12:27 (META)  Скопје Службата за општи и заеднички работи (СОЗР), како надлежна за стопанисувањето на објектите во сопственост на Владата, известува дека Владата не била запознаена за намерата, ниту информирана за одлуката на менаџментот на комплексот „Македонско село“, објектот да биде затворен и…

Видеа