Економија

„Еуромакс ресорсис“ ја објави структурата на 488 работни места во Иловица-Штука

23 мај, 2018 - 12:54 (META)  Гевгелија „Еуромакс ресорсес“ објави список на 488 директни работни места во проектот Иловица-Штука, за кои ќе организира конкурси откако ќе ги добие потребните дозволи за експлоатација, информираат од компанијата. Од таму додаваат дека опсегот на работните места е усогласен со потребите…

Народна банка ја задржува каматната стапка на благајничките записи на 2,75 проценти

14 ноември, 2018 - 10:24 (META)  Скопје Комитетот за оперативна монетарна политика на Народна банка, на последната редовна седница донел одлука да ја задржи каматната стапка на благајничките записи на нивото од 2,75 проценти, информираат од таму. „По олабавувањето на монетарната политика во август 2018 година, Комитетот…

Видеа