Економија

Просечната нето-плата во април изнесувала 23.942 денари

22 јуни, 2018 - 13:41 (META)  Скопје Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во април изнесувала 23.942 денари и е зголемена за 5,6 проценти во однос на истиот месец лани, објави Државниот завод за статистика. Бруто-платата за април изнесувала 35.117 денари. Ваквото зголемување се должи, пред се…

Сугарески во Брисел побара поддршка од ЕУ за реализација на инфраструктурните проекти

10 декември, 2018 - 11:07 (META)  Брисел Mинистерот за транспорт и врски Горан Сугарески присуствува на вториот Министерски совет на ЕУ за Западен Балкан што се оддржува во Брисел во рамки на Договорот за основање на транспортната заедница. Во обраќањето пред присутните, Сугарески ја потенцираше важноста од…

Видеа