Економија

Китанов: Капиталните инвестиции во патишта 3,5 милиони евра повеќе од лани

6 јули, 2018 - 11:26 (META)  Скопје Директорот на Јавното претпријатие за државни патишта, Зоран Китанов денеска информираше дека во првата половина на 2018 година, реализирани се капитални инвестиции 3,5 милиони евра повеќе од лани. – ЈП за државни патишта во вториот квартал од 2018 година има…

ЕУ ќе обезбеди 68,6 милиони евра за модернизација на железницата

14 декември, 2018 - 12:15 (META)  Скопје Владата потпиша Договорот за грант во износ од 68,6 милиони евра наменет за ко-финансирање, доделен од Европската унија преку Инвестициската програма за Западен Балкан (ИПЗБ), за модернизација на железницата. Овој грант ќе биде искористен за ко-финансирање на изградбата на приближно…

Видеа