Економија

Владата и бизнис-заедницата потпишаа меморандум за подобра соработка

9 мај, 2018 - 14:08 (META)  Скопје Четирите стопански комори и Владата денеска потпишаа Меморандум за формално воспоставување на јавно-приватен дијалог. Меморандумот за соработка треба да придонесе за поголема соработка помеѓу бизнис-заедницата и Владата, зајакнување на дијалогот меѓу јавниот и приватниот сектор, особено во делот на легислативата.…

Народна банка домаќин на семинар за справување со нефункционалните кредити

19 октомври, 2018 - 9:08 (META)  Скопје Народната банка е домаќин на семинар организиран од страна на Европскиот банкарски орган и  Европската банка за обнова и развој на тема: „Справување со нефункционалните кредити во ЕУ: регулаторни и супервизорски активности“. Имајќи го предвид негативното влијание кое што го…

Видеа