Економија

Дизел горивото поскапо за 3,5 денари поради зголемената акциза

1 јануари, 2018 - 15:53 (META)  Скопје Првиот ден од 2018 година донесе повисока цена на дизел горивото, кое сега чини 3,5 денари повеќе од претходно, поради зголемената акциза, која порасна за толкав износ. Од денеска на бензинските станици дизел горивото чини 58,5 денари. Зголемувањето на акцизата…

„Еуромакс ресорсис“ ја објави структурата на 488 работни места во Иловица-Штука

23 мај, 2018 - 12:54 (META)  Гевгелија „Еуромакс ресорсес“ објави список на 488 директни работни места во проектот Иловица-Штука, за кои ќе организира конкурси откако ќе ги добие потребните дозволи за експлоатација, информираат од компанијата. Од таму додаваат дека опсегот на работните места е усогласен со потребите…

Видеа